Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Monumentendorp Orvelte

  • Regio: Drenthe
  • Plaats: Orvelte

Orvelte is een prachtig Drents dorpje. In dit monumentendorp stapt u even terug in de tijd. Hier komt de geschiedenis tot leven. Een leuk dorp met kinderkopjes en klinkers en een unieke sfeer. Als u goed oplet ziet u bijzondere objecten uit vroegere tijden. Er zijn winkeltjes en andere bezienswaardigheden die u gratis kunt bezoeken. Voor een museum of demonstratie wordt soms een kleine bijdrage gevraagd. Zo is er een kaasmakerij, klompenmakerij, smederij en een houtzagerij. Kinderen kunnen met oud-Hollands speelgoed, zoals stelten en springtouwen spelen en Zoo Bizar bezoeken. Deze mini-dierentuin met bijzondere dieren is zeker de moeite waard. Daarnaast leent Orvelte zich uitstekend voor een wandeling of fietstocht. Voor de kids is er een speciaal wandelpad aangelegd. Deze tocht over houten vlonders en bruggetjes heet Het Houten Pad van Theodoor.

Orvelte ligt op +/- 15 minuten rijden vanaf Landgoed Het Grote Zand.

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.